Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Steve McQueen himself vriendelijk maar kordaat bedanken op de vraag om ‘zijn’ Mustang 390 GT Bullitt terug te kopen, je moet het maar doen. Toch was dat exact wat de huidige (maar verder onbekende) eigenaar in 1977 richting Steve repliceerde. En de legendarische Pony Car zelf? Die staat ondertussen nog altijd in zijn garage. Te bestoffen, als fel gekoesterd object of levensverzekering op wielen. We hebben er het raden naar. Wat wel zeker is: McQueen kon er naar fluiten.

In feite zijn er voor de de filmopnamen twee Mustang 390 GT’s gebruikt: eentje met forse chassis- en ophangingswijzigingen voor de vele stunts en jumps in de straten van San-Francisco, een andere voor het bravere werk rond de grootstad. Beide kregen de karakteristieke Bullitt-behandeling met subtiele uiterlijke wijzigingen en een stel American Racing-wielen. Van die twee is het de laatste die zijn weg als afgedankt filmrelikwie naar de zoekertjes vond en opgesnoept werd door de onbekende Stoïcijn.

Nog eens vijf jaar later moet McQueen heimwee naar zijn bolide gekregen hebben, met bovenstaande brief tot gevolg. De ruil kwam er niet wat maakt dat het filmicoon ergens in een bescheiden garage wacht op de slag van de hamer. Want ga er maar van uit dat de Bullit Mustang 2 na de dood van zijn intussen 63 jaar oude eigenaar op een internationale veiling zal eindigen.

[Bron: TheChicane]