Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Er zijn twee manieren om 50 jaar Renault R4 te vieren: een typische en een atypische. Typisch is een tentoonstelling zoals de R4L Club Belgium die samen met Renault België Luxemburg van 9 tot 24 april in het Brusselse Autoworld organiseert, atypisch is de ‘4L 3000’ die Intersection Magazine voor de Gumball 2011 klaarstoomt. Drie keer raden waar wij vandaag aandacht aan besteden.

renault4l3000

Het belang van de R4 valt niet te overdrijven. Acht miljoen keer gebouwd tussen 1961 en 1992 zal dit antwoord op de 2PK nog lang Renault’s succesvolste model blijven. En dat verdient meer dan een expo aldus de Road ‘n’ Roll-redactie van Intersection Magazine dat zijn 4L 3000 quasi klaar heeft voor de Gumball van 2011. Die laatste passeert namelijk voor het eerst in zeven jaar weer door Frankrijk om via Barcelona, Monaco, Venetië en Belgrado in Istanbul te eindigen. Een standaard R4 zou die trip zeker aankunnen, maar qua prestaties toch misstaan tussen de pk-monsters.

gumball3000

De ‘3000’ in 4L 3000 verwijst dan ook niet alleen naar de beruchte straatrace, maar tegelijkertijd naar de drie liter grote V6 die achteraan deze R4 ligt. En dat is niet het enige wat die van de Clio V6 overneemt; het hele chassis komt namelijk van de future classic om daarna met gemodificeerde R4-panelen bekleed te worden. Een rasechte chop & drop dus, terwijl er in onderstaande video zelfs wat Nitros-flessen passeren… Benieuwd wat dat bij de start op 25 mei gaat geven!

[Hat Tip: Jimster]