Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Auto’s zijn emotie – herinneringen gebald in een mengeling van metaal en rubber. Vroeger, toen de auto nog een gebeuren, een deel van de familie en minder courant was, ging er een pak meer trots uit naar het hebben van zo’n blinkende vierwieler. En net daarvan getuigt de tentoonstelling ‘Trots op mijn Auto’ die momenteel in Het Huis van Alijn te Gent loopt. Daar leggen een 150-tal foto’s uit familie-albums de relatie tussen mens en machine bloot, evenals de rol die het automobiel sinds het ontstaan van de industriële revolutie in het dagelijkse leven heeft gespeeld.

dia-60-00147

Maar auto’s brengen ook sappige anekdotes met zich mee. Daarom toont het museum een sterke interesse in de histories erachter. Bovendien is de expo ondanks zijn blik op het verleden helemaal mee met zijn tijd; via user generated content kunnen bezoekers de expo namelijk verrijken. Hoe meer informatie, verhalen en foto’s worden toegevoegd, hoe boeiender en rijker het digitale fotoalbum wordt. Een voorproefje van het bijbehorende magazine vind je trouwens hieronder. De tentoonstelling zelf loopt nog tot 3 juli.

[Meer info: Huis van Alijn – Zelf bijdragen? info@huisvanalijn.be]