Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Niemand die het bij zijn debuut op het Salon van Genève in ’09 had durven voorspellen, maar de Zuid-Afrikaanse Perana Z-One is nu toch realiteit en gaat as we speak in productie. Sterker nog: het Zagatodesign bleef ongewijzigd – net als het gewicht van 1.195kg, de 440pk sterke Corvettemotor, de beloofde 999 exemplaren en vooral de prijs van plus minus 85.000 euro. En dat is inclusief btw!

perana-z-one

‘De zoveelste kitcar op basis van een Corvette’ hoor ik u al met enig cynisme denken. Niet helemaal. Want Perana verdient meer dan dat. Het bedrijf achter de snelle GT is het Zuid-Afrikaanse Superformance. Een bedrijf dat zich concentreert op exacte (en technische) kopieën van legendarische sportwagens à la Ford GT40 en Shelby Daytona Coupés. Iets waarmee ze tot op heden op een pak bijval konden rekenen. Bovendien werd oude bekende Lee Noble bij het project betrokken, waarmee we over de credenties van het chassis vrijwel gerust mogen zijn. Eerder leverde hij al uitstekend werk bij o.a. Ultima, Ascari, Rossion, Fenix en uiteraard Noble zelf.

perana-z-one1

Voor de aandrijving zorgt de standaard Corvette LS3 motor van 440pk (bij 6.600 tpm), gekoppeld aan een manuele zesbak die zijn power via het standaard sperdifferentieel richting achterste rubbers stuurt. In combinatie met de 50/50 gewichtsverdeling en het lage gewicht van minder dan 1.200kg, trekt de Z-One daarmee zijn sprint richting 100km/h in 4 seconden. Hoe het met de bouwkwaliteit van de Zuid-Afrikaan zit valt moeilijk in te schatten, maar gezien de nauwe koetswerknaden op onderstaand filmpje belooft die alleszins meer dan behoorlijk.

peranaz-oneconcorso-14

Wie ondertussen al de status van zijn bankrekening mocht controleren, wij op het Oude Continent zullen nog tot eind 2011 moeten wachten vooraleer de bestelbon te kunnen tekenen. De huidige exemplaren zijn enkel bestemd voor Zuid-Afrika, Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

[Bron: PH]

Share Button