Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

UPDATE: Lotus blijkt nu eveneens in het spel!?

In de eerste vijf Formule 1 wedstrijden van het huidige seizoen rijden ze bij Red Bull de tegenstand op een hoopje. Vettel staat afgetekend aan de leiding met 41 punten voorsprong op de McLaren van Lewis Hamilton, terwijl Webber voorlopig ook Button bedwingt. Maar het team van Christian Horner zou het de Mercedessen binnenkort ook wel eens buiten het circuit lastig kunnen maken, want zowel Red Bull als teamsponsor Infiniti zien graten in performance modellen powered by Red Bull!

red-bull-infiniti

redbullinfiniti11redbullinfiniti2

Dat Infiniti naar de performanceproducten van de AMG-, M-GmbH- en Quattro GmbH-subdivisies lonkt, is geen geheim; daartoe gaven ze een tijdje terug al een (kleine) aanzet met het Infiniti Performance Line-pakket. Maar dat situeert zich eerder in cosmetische opsmuk dan rauwe pk’s. Infiniti, dat dit jaar een tweejarig contract afsloot met de Oostenrijkse renstal, zou nu willen dat het succes van het team op de internationale circuits zich vertaalt naar een krachtig model voor op de straat. Als referentie wijzen ze zelfs naar een product van concurrent Renault dat met de Clio Williams in 1992 op veel bijval kon rekenen. De tot 500 exemplaren gelimiteerde Clio was dan ook een inslaand succes.

De vergelijking gaat echter niet helemaal op; waar de Clio an sich niet mee ontwikkeld is door de Williams-ingenieurs, zou de samenwerking tussen Infiniti en Red Bull een stap verder gaan. Want ook Christian Horner is voor het idee gewonnen en wil ingenieurs afstaan om het product tot een succes te maken: ‘There’s no reason not to be involved. We have proved that Red Bull can take on the likes of Mercedes in F1 despite their heritage and a natural evolution of that would be to use our expertise we have in developing road cars’, aldus Horner. Het is beide partijen menens. Verwacht dus geen Infiniti met wat lichte opsmuk en een ECU-remap maar een grondig gereengineerd model dat herhomologatie vereist. Qua termijn gokken ze bij Infiniti op 18 à 24 maanden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

[Bron: WhatCar]