Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Maar liefst 190 miljoen rubberbanden produceert het Franse Michelin ieder jaar. Daarmee is het bedrijf niet alleen marktleider, maar ook een van de allergrootste innovators binnen de vele sectoren waar de rubberband zijn toepassing vindt. Er kruipt dan ook behoorlijk wat onderzoek en ontwikkeling in het creëren van het optimale schoeisel. Dat ging al zover terug als naar de jaren ’80, waar Michelin, in zijn thuisbasis van Clermont-Ferrand, over het nodige materiaal en wagenpark beschikte om de vele tests tot uitvoering te brengen. Getuige daarvan deze bedrijfsvideo die het gebeuren nauwkeurig in beeld brengt. Kan je nagaan hoe het er tegenwoordig aan toegaat…

[Hat tip: Yannick C]