Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

volvoc30polestar

Doneer wat je wil, deze komt er officieel niet

De grootste octaantragedie van 2010? Dat moet de Polestar C30 zijn; de Focus RS-killer van Zweedse makelij die het daglicht nooit officieel zal zien. Tenzij misschien inofficieel. Of in beperkte oplage. En gebouwd door Polestar zelf. Maar dat is nog lang niet zeker. Wel zeker is dat de tuningsarm ‘het daar niet bij laat’ aldus marketingman Hans Baath die grootse plannen heeft met de S/V60…

Vierwielaandrijving en 400pk volstaan om de Focus RS500 & Subaru Impreza STI te verslaan

Waarom wel met de 60 en niet met de 30? Omdat bovenstaand concept nogal ver gaat; het platform is van de vierwielaangedreven V50 en die wordt niet meer gebouwd, de motor van de oude stempel en niet meer milieulegaal terwijl Volvo helemaal geen hardcore hatch in zijn portfolio wil. Voorlopig niet althans, omdat de nadruk op andere modellen ligt: “The S60/V60 needs to get our treatment, it’s a very popular model for Volvo and sells well” dixit Baath op Autoblog UK.

polestars60

Of de Polestar S60 er als dit door Heico getunede exemplaar gaat uitzien?

Om de zaak nog wat te compliceren, biedt Polestar vandaag al een vermogensupgrade voor de S/V60 aan. Meer bepaald in Zweden, Engeland, Denemarken, Nederland en Polen waar de T6 van 304pk naar 340 kan mits wat ECU-gepiemel en een paar honderd dukaten. Maar dat zal niet volstaan voor de échte Polestar S60 die zomaar even 500pk en 650Nm moet uitbraken. En dat voor een drieliter zescilinder. Resten er enkel nog twee haren in de boter: de T6 bestaat vandaag enkel met een klassieke automaat (PowerShift met dubbele koppeling is in ontwikkeling), en Volvo heeft geen intentie om dit speeltje zelf te bouwen. Maar daar heeft Baath gelukkig al een antwoord op klaar: “We could build low production models for Volvo or the manufacturer has a special vehicles unit, which builds emergency cars and the like, which could also build Polestar specials.” Op hööp van zegen.