Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In 2007 noteerde ik het volgende in de rijtest van de Swift Sport: “Het hoofd van Suzuki’s motorsportafdeling is een man naar mijn hart. 57 jaar jong maakt Nobuhiro ‘Monster’ Tajima er een erezaak van zijn 1000pk sterke XL7 persoonlijk naar de top van ’s werelds hoogste klimkoers te sturen. Met succes overigens, want Monster stelde recent het dertien jaar oude record van Rod Millen met drie seconden bij en zweert volgend jaar onder de tienminutengrens te duiken. Of in de afgrond.” Zo’n vaart is het uiteindelijk niet gegaan, maar dit jaar is het wel prijs voor Tajima die net een manische 9:51,58 in de berg heeft gebrand. En wij hebben de on-board videobeelden.

monstertajima2011

Vooraleer we die ten berde brengen, nog even dit: er is veel discussie omtrent de sub-tienminutentijd van chef Suzuki. Niet dat de beste man zou gefoefeld hebben, eerder dat het parcours dit jaar sneller zou zijn door meer tarmacstroken – en dus minder onverhard – dan ooit tevoren. Bullshit zegt een ooggetuige die onderstaand verslag op Jalopnik zwierde om de criticasters het zwijgen op te leggen:

The most amazing thing about this run? Tajima DESTROYED the car!

Seriously; when it got to the top of the hill fluid was gushing from the radiators. The motor and turbos where cooked, ruined. Tajima said that the car started overheating two miles into the 12 mile run. 9:51 is pretty much the fastest time that car could possibly have gone. It was physically incapable of giving up any additional performance. The Monster was totally in the zone, driving 11/10s the whole way up. He was so far beyond the limit it was just mesmerizing to witness first-hand. He went around the three corners that make up The Sump (where this pic was taken) as if it was one continuous bend. From start to finish he was on it the whole time. I heard from people at the starting point that it was the hardest launch any of them had ever witnessed; he exploded off the line and did not slow up for a nanosecond. By the time he was a couple hundred yards into the race he was already four seconds ahead of Rhys Millen.

Fucking unbelievable. I felt so privileged to see it; and on my very first experience as an in-the-flesh PPIHC spectator to boot. Just too cool!

[Quote: Jalopnik.com]