Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie binnenkort op vakantie vertrekt, wordt ongeveer nu geconfronteerd met een jaarlijks recurrent probleem: welke autoliteratuur meenemen? Boeken zijn er te over, maar niemand laat graag 100€ kwaliteitsdruk onder een natte handdoek liggen terwijl hij in het zwembad duikt. En magazines zijn dan weer te banaal, want die lees je al het hele jaar door. Waarom dan geen kruising van de twee zoals boekhandel De Slegte momenteel voor 9,99€ aanbiedt?

bestofcarmagazine1

The Best of Car Magazine – The 70s and 80s is natuurlijk niet nieuw. Deze editie dateert van 2008 en heeft zijn weg nu pas (of voor wie De Slegte kent: nu al) naar de winkelrekken gevonden. Niet dat de publicatiedatum van tel is; de artikels dateren allemaal uit de gloriedagen van het Britse blad die volgens menigeen samenvallen met de gloriedagen van het automobiel. En dat geeft zogenaamde first-hand indrukken van machinerie zo divers als BMW’s eerste M5, de Peugeot 205 GTI en – zoals de cover onomfloerst illustreert – de knapste topmodellen vanop de Italiaanse catwalk.

bestofcarmagazine2

Nog beter: visueel is deze hardcover zeker zo appetijtelijk als wat er in te lezen valt (want dat durft al eens oud-Engels en dus complex aan te doen). Soms is dat de verdienste van de redactie, maar vaker die van de adverteerders met slagzinnen en foto’s die vandaag niet meer door de beugel zouden kunnen. Rock ‘n’ Roll op  en top, quoi. En dan heb ik het unieke interview met Enzo ‘Il Commendatore’ Ferrari hemzelve nog niet vermeld. Of de triotest tussen een Eend, een Skoda en de driewielige Reliant Robin. Of of of… Dringend tijd voor vakantie dus.

[Hat Tip: Hans D]