Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het Goodwood Festival of Speed gemist? De Goodwood Revival of het ‘5ème Week-End de l’Excellence de Reims’ nog te veraf? Dan hebben we goed nieuws: Wie slim is ontloopt de overdrukke gevestigde waarden en gaat een kijkje nemen op de Classic Days. Een indrukwekkend gebeuren op de domeinen van kasteel Schloss Dyck. Minder gekend, maar daarom niet minder spectaculair. Het wordt immers niet voor niets het Goodwood van het vaste continent genoemd. Alle details na de sprong.

classicdays2010-07

Het tweedaagse evenement is toe aan zijn vijfde editie en kent ieder jaar een indrukwekkend deelnemersveld. Bovendien vallen de vele garage queens niet alleen statisch te bewonderen: Snerpende Colombo V12’s, brullende Alfa GTA(m)’s, BMW Batmobile’s, een uiterst zeldzame AutoUnion V16 of liever een Toyota 2000 GT? Het passeert er allemaal letterlijk de revue. Het credo is dan ook niet toevallig ‘Gentlemen …start your engines’. De lijst van exotisch, en bovenal zeldzaam spul, is te lang om op te noemen en moet hoegenaamd niet onderdoen voor soortgelijke evenementen.

classicdays2010-13

pressebilder-classicdays2010-11pressebilder-classicdays2010-19

Zoals het een evenement als het deze betaamd is er ook een Concours d’Elegance, afgewisseld met een kleurrijke mix van demonstratieritten op een heus ovaal en statisch vertoon in de vele tuinen die het imposante slot telt. Net zoals op de Goodwood Revival komen tal van bezoekers in tijdsoriginele kledij, al is het voor de bezoeker op zich geen verplichting. Maar dat het een gunstig effect heeft op de sfeer mag duidelijk zijn. Voor wie zelf met een klassieker komt opdagen is er zelfs een aparte parking voorzien waarop je al een dag kunt kwijt zijn.

pressebilder-classicdays2010-08

Praktische informatie

plan

[Meer info?: Classic Days]