Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat dit nooit eerder gedaan is: 50 octaancelebs naar hun eerste wagen vragen en daar een boek van maken. Matt Stone deed het jarenlang met piloten, industriegiganten, mediafiguren, atleten en journalisten om vandaag My First Car in de rekken te hebben. Een boek dat in Octane Magazine onomfloerst als “a cracking read” omschreven staat, aangevuld met “why didn’t we think of this first”

myfirstcar1myfirstcar5

Als ooitmalig hoofdredacteur van het Amerikaanse Motor Trend weet Stone ze zeker te kiezen. Morgan Freeman en Dan Akroyd uit de filmwereld, Bob Lutz en Gordon Murray uit onze wereld en Stirling Moss en Mario Andretti uit de pits, ze staan er allemaal in en vertellen honderduit over hun eerste liefde. Hoe ze eraan gekomen zijn, waarom het deze of gene moest zijn en natuurlijk wat ze ermee uitgespookt hebben. Zo staat er in de Amazon-preview te lezen dat Sir Moss op zijn vijftiende (!) een Morgan Threewheeler had: “It was considered a non-reversible tricycle, which, back then in England, you were allowed to drive when you were sixteen years old. I actually drove illegaly at fifteen.” Mario Andretti begon dan weer met een ’57 Chevy Bel Air, terwijl Murray twee keer op rij met een Hillman sedan verkeerde. En ga zo nog maar een vijftigtal anekdotes door, voor welgeteld vijftien euro. Koopje!

[Onder andere te koop bij Amazon]