Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu de vermogenskloof tussen de Ferrari California en de daaropvolgende 458 Italia tot 110pk gegroeid is, wordt het stilaan tijd voor een gedegen update van Maranello’s -erm- instapper. Dat zijn althans de geruchten op verschillende Ferrari-forums. En daar (gegoede) klanten vaak eerder op de hoogte worden gesteld dan journo’s en de rest van de autowereld, zijn ze aannemelijk. Of het hierbij om een integrale update of een optioneel pakket à la het HGTE pack van de 599 gaat, weet voorlopig niemand. Wij gokken op een combinatie van beide.

ferrari-california1

Momenteel puurt de California 460pk uit zijn direct ingespoten 4,3 liter V8. En da’s eerder een bescheiden aantal naar Ferrari’s huidige normen. Een herwaardering van die stoeterij dringt zich dan ook op; volgens de geruchten zou de nieuweling eindigen op 480 stuks met bescheiden aanpassingen aan de ophanging en demping. Tot zover wat betreft het basismodel. Want in de optielijst zou een extra Handling Pack komen met daarin een sportuitlaat, extra carbon koetswerkpanelen, aangepaste software voor de versnellingsbak met dubbele koppeling, aangepaste velgen, nieuwe sportstoelen en een herziening van de carbon ceramische remmen.

ferrari-california2

Een extra sportief – en dus minder geraffineerde – California lijkt op het eerste zicht een tegenstelling, zeker voor de protserige Amerikaanse markt. Wij hopen dan ook van harte dat de updates als pack of in de vorm van losse units geïntroduceerd zullen worden. Temeer daar de coupé-cabrio in zijn huidige vorm weinig tekenen van vermoeidheid toont, en bovendien nog steeds een uitstekende allrounder is. Een waar de concurrentie – als die er al is – zijn tanden op stuk bijt.

[Bron: FerrariChat]