Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Van gevierd piloot tot verzamelaar en van Ferrari-importeur tot renstaleigenaar, Jacques Swaters staat te boek als een van de Groten uit de Belgische autosportgeschiedenis. Het mag dan ook niet verwonderen dat de expo Belgian Racing Legends rond Gentleman Drivers draait, met racewagens alsook memorabilia van Olivier Gendebien, Jacky Ickx, Lucien Bianchi, Thierry Boutsen, Marc Duez, Bertrand Gachot en nog vele anderen op display in hartje Brussel vanaf 9 december 2011.

belgianracinglegends4belgianracinglegends1

belgianracinglegends2belgianracinglegends3

Wagens en Autocoureurs

Van 9 december 2011 tot 15 januari 2012 zal de tentoonstelling Belgian Racing Legends meer dan 40 race- en rallywagens in de kijker zetten, in een originele scenografie die een startlijn voorstelt met paddocks en tribunes.

De voertuigen komen uit privéverzamelingen of van de autocoureurs zelf. Zij werden gekozen uit deze die onze grote namen hun successen hebben bezorgd en werden bijeengebracht voor een unieke tentoonstelling. De voertuigen vertellen een belangrijke pagina van de Belgische autosport van 1949 tot het einde van de jaren 1990.

Bij de wagens ontdekt u: verschillende Ferrari’s (waaronder de 166MM, verschillende keren bestuurd door Beurlys en de 500TRC, bestuurd door Bianchi, Harris, Mairesse, de Changy en Rousselle tijdens het jaar 1957), Porsche’s (waaronder de 936/77 Spider van Jacky Ickx, de 959 van Ickx/Brasseur uit de rally Paris-Dakar), maar ook Audi’s (waaronder de V8 Quattro Sport van de ‘Belgian 93 Procar’), BMW’s, de Talbot Lago T26 van de 4 kompanen die de Ecurie Francorchamps hebben opgericht (Swaters, Pilette, Tornaco en Laurent), een Mercedes 300SL, een Jaguar type D, de Rondeau/Inaltera van Christine Beckers, de Veritas van Swaters, een rally mini-Cooper, een Formule V one-seater uit 1961 enz…

De rode draad van de tentoonstelling is Jacques Swaters, die ons een jaar geleden heeft verlaten, maar alles bij elkaar worden 60 Belgische autocoureurs in de kijker gezet met een palmares dat het tweede deel van vorige eeuw dekt.

De tentoonstelling brengt ook documenten over autocoureurs en wagen, een fotogalerij en oude filmbeelden, affiches, vitrines met gewonnen bekers, miniatuurwagens enz…

[Copyright Foto’s: Belgian Racing Legends]

belgianracinglegends

Share Button