Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Over groene technologieën en duurzame mobiliteit zijn al bibliotheken vol geschreven. Wanneer de Amerikaanse nieuwszender CNN dus een themaweek organiseert rond het onderwerp, is onze eerste reactie er geen enthousiaste. Tot we de onderwerpen van naderbij bekijken: radicale ontwerpen van bevlogen designers, die de wereld willen beteren vanuit een aanstekelijk idealisme. Niet noodzakelijk bijster realistisch dus, maar wel een razend interessant kruispunt tussen kunst, techniek en politiek.

colani1_1000

Het thema ‘On the Move’ komt dagelijks om 22u aan bod in het actuamagazine Connect the World. De eerste aflevering, over de excentrieke Italiaanse professor Luigi Colani, is gisteren uitgezonden, maar geen nood: we hebben de beelden opgesnord. Voor een verdere kennismaking met dit curieuze heerschap verwijzen we graag naar ons eigen archief.

Ook vanavond lijkt het de moeite om op CNN af te stemmen. De Nederlandse fysicus en astronaut Wubbo Ockels komt langs om zijn Superbus toe te lichten, een project waarmee hij bij onze noorderburen al enkele jaren hoge ogen gooit. De rest van de week staan nog op het programma: de Moving Platforms van Paul Priestman, de bus die uitvinder-kunstenaar Thomas Heatherwick ontwikkelt voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen, en een bezoek aan de Ducatifabriek in Bologna.

superbus1_1000

[Meer info via CNN.com]