Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Er zijn maar twee manieren om te weten te komen welke racepiloot, los van sport of klasse, de beste ter wereld is. De eerste is de – zichzelf iets té serieus nemende – Castrol Driver Ranking; de tweede de – alleen op fun en spektakel mikkende – Race of Champions. Editie 2011 van die laatste optie gaat dit weekend door in de Düsseldorf Arena, en is live te volgen op DRIVR.

roc-schumi_1000

Voor wie niet bekend is met de formule: in de Race of Champions nemen ‘s werelds meest succesvolle piloten het tegen elkaar op in een korte, bochtige Super Special Stage. Wie wint, gaat door naar de volgende ronde, tot er maar één overblijft. De piloten worden bovendien uit hun comfort zone gehaald, want ze moeten afwisselend in buggy’s, rallywagens, een KTM X-Bow, een Audi R8 LMS en dit jaar zelfs een Nascar-bolide stappen. Het deelnemersveld ziet er anno 2011 als volgt uit:

 • Sebastian VETTEL (F1-kampioen 2010-2011)
 • Michael SCHUMACHER (zevenvoudig F1-kampioen)
 • Jenson BUTTON (F1-kampioen 2009)
 • Andy PRIAULX (drievoudig WTCC-kampioen)
 • Tom KRISTENSEN (achtvoudig Le Mans-winnaar)
 • Mattias EKSTROM (DTM-piloot, drievoudig RoC-winnaar)
 • Sébastien OGIER (WRC-piloot)
 • Romain GROSJEAN (GP2-kampioen 2011)
 • Vitaly PETROV (F1-piloot)
 • Timo GLOCK (F1-piloot)
 • Timo SCHEIDER (DTM-kampioen 2008-2009)
 • Martin TOMCZYK (DTM-kampioen 2011)
 • Juho HÄNNINEN (IRC-kampioen 2010, S-WRC-kampioen 2011)
 • Jan KOPECKÝ (IRC-piloot)
 • David COULTHARD (ex-F1-piloot)
 • Filipe ALBUQUERQUE (DTM-piloot, regerend Champion of Champions)
 • Brian DEEGAN (13-voudig X-Games-medaillewinnaar)
 • Travis PASTRANA (viervoudig Amerikaans rallykampioen, motorcrosslegende en stuntheld)

Wie zich dit jaar Champion of Champions mag noemen, wordt zondag van 14u tot 17u uitgevochten. Zaterdag worden vanaf 19u eerst de landskleuren verdedigd in de Nations Cup. Daarin is het duo Vettel-Schumacher de laatste vier jaren onklopbaar gebleken, al kon geen van beiden ooit de individuele competitie winnen. Die werd de afgelopen acht jaar gedomineerd door twee mannen: DTM-piloot Mattias Ekström en (de dit jaar afwezige) rallykampioen Sébastien Loeb, die elk drie titels op hun naam schreven. Alle actie kan je volgen in de onderstaande livestream, die zaterdag om 19u online gaat.

UPDATE: Duitsland wint de landencup, Sébastien Ogier de individuele discipline. Hieronder de hoogtepunten van het hele weekend: