Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sprintvideo van de drie modeljaren Nissan GT-R35 gezien? Die zoeft momenteel over het interweb en toont – nogal voorspelbaar – hoe MY2012 fractioneel sneller is dan MY2011 dat op zijn beurt MY2009 achterlaat. Een archetypisch voorbeeld van de vigerende komkommertijd dus, al komt daar abrupt verandering in wanneer de aftiteling opduikt en nonchalant ‘Best Motor TV’ vermeldt. Als in ‘Best Motoring International’?

bestmotortv

Even recapituleren: het Japanse videomagazine verdween eind mei 2011 ‘uit de rekken’. Een ietwat vreemde uitdrukking voor een TV-format, maar Best Motoring International (kortweg BMI) werd effectief op VHS en later op DVD verkocht beter dan rechtstreeks op TV te komen. En dat heeft het uiteindelijk de das omgedaan; met de komst van YouTube verschenen de hoegenaamd onkopieerbare DVD’s in een mum van tijd online waardoor het publiek stratosfersich groeide (zeker na de invoering van de Engelstalige ‘International’-versies) maar de revenue alles behalve. Ergo: over & uit voor het 23 jaar oude videoblad.

Het mag dan ook niet verwonderen dat het team rond Drift King Tsuchiya de zaak over een andere boeg gooit met Best Motor TV. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het ditmaal namelijk wel over een TV-magazine dat door BS NTV uitgezonden wordt. Daaruit worden dan fragmenten geknipt die BMTV zelf online zet om meer Japanse kijkers te lokken – want zowel de ondertitels als de commentaar schitteren voortaan door hun afwezigheid. Maar verder blijft alles gelukkig bij het oude (inclusief Touge) zoals de eerste fragmenten illustreren: