Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kleine carrosserieschades zonder tegenpartij – ze zien er vaak onschuldig uit, maar tellen gecumuleerd gemakkelijk op tot een maandloon. Komt daar nog bij dat de reparatiekost danig varieert als er geen verzekeringsexpert aan te pas komt, met prijsverschillen in de regio van een week all-in te Kusadasi. En daar heeft het Amerikaanse BodyShopBids nu iets op bedacht. Power to the People!

Bij ons bestaat het nog niet, maar in Chicago klikken ze er sinds juni 2011 gretig op los: de app van BodyShopBids. Die laat toe om schade via een eenvoudige foto aan 260 autoherstellers te verzenden, waarna het gewoon wachten is op het goedkoopste bod. Bespaart je een heleboel tijd, frustratie én centen aldus de makers die beweren dat de gemiddelde winst voor de klant 587€ bedraagt. Sinds de toepassing gelanceerd werd, zouden er al duizenden reparaties uitgevoerd zijn voor een totale waarde van net geen twee miljoen euro. En daar heeft BodyShopBids natuurlijk een procentje op.

“Mobiele media worden gebruikt voor communicatie, entertainment & convenience” aldus Vlerick-prof Steven Van Belleghem in De Morgen, “en dit soort diensten zal alleen maar stijgen”. BodyShopBids heeft dan ook een uitbreidingsplan én één miljoen dollar klaar om LA en andere steden te gaan bedienen, maar van een Europees avontuur is er voorlopig geen sprake. “Mensen bedenken toepassingen waarbij ze elkaar kunnen helpen” voegt Van Belleghem eraan toe, wat ons doet hopen dat deze app snel een Belgische na-aper vindt. Want niets zo tijdrovend als offertes laten opmaken bij elfendertig carrossiers, toch?

[Bron & Citaten: De Morgen]