Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag, donderdag 16 februari, opent de fototentoonstelling Cars & Girls in Antwerpen. Geen collage van historische beelden binnen het genre, maar het solowerk van landgenoot Eugeen Herman die Galerie Van Campen en Rochtus gekozen heeft om zijn laatste boek wereldkundig te maken. Zelf noemt hij het “a poetic story of dreams, ambition, faded glory, love, sadness and beauty, reflected in flesh and steel.” Gluur je even mee?

Het eerste wat opvalt is dat Herman de lading Cars & Girls anders dekt dan pakweg Schlegelmilch of Eisele (die nota bene een boek met dezelfde titel op zijn naam heeft). Bij de Duitsers zijn het altijd modellen mét auto’s, terwijl er in de preview op EugeenHerman.com (nsfw) geen enkel gecombineerd beeld te zien is.

De hele boel in scene zetten doet de Belgische fotograaf evenmin; te beoordelen aan de exotische onderschriften – Havana, Bangkok & Praag om er maar drie op te noemen – schuimt hij de hele planeet af op zoek naar Cars & Girls die zelden in de spotlights staan. Eerder op de straatrand. En dat intrigeert.

[Foto’s: Eugeen Herman Verne – Alle bezoekinfo op GalerieVCR]

 

Share Button