Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Of ik Love the Beast al gezien had, wou een DRIVR van het eerste uur weten. Love the wat? Niet dat ik mij kon herinneren. De film dateert nochtans van 2009. Een zoekopdracht en een avondmaal later kon ik aanschuiven voor een sterke affiche. Want naast protagonist Eric Bana (Troy, Munich, Star Trek) staan ook een zekere Jeremy Clarkson en Jay Leno op de cover. En dan vergeet ik nog de ster waar het om draait: Bana’s Ford GT Falcon Coupé, bijgenaamd The Beast.

De film brengt het verhaal achter Bana’s eerste grote liefde, en wat er gebeurt wanneer hij en drie van zijn beste vrienden de tot 600 pk gekietelde muscle car inschrijven voor de Targa Tasmania Rally. Een wedstrijd die mij voordien onbekend was, maar na het zien van de film voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Zoals de naam al doet vermoeden, is hij geïnspireerd op de Targa Florio, een legendarische straatrace die ooit verreden werd op Sicilië.

In vijf dagen dienen de deelnemers meer dan 2.000 km door het overweldigende, vaak desolate landschap af te leggen. Maar evenzeer vlamt het veelvoud aan bolides – van opgepompte muscle cars tot Porsche GT3’s, Mitsubishi EVO’s en zelfs Gallardo’s – ook door stadskernen en dorpjes; luid aangemoedigd door de lokale bevolking en zelfs arm der wet. Noem het gerust het equivalent op vier wielen van de Isle of Man TT. Kortom, een absolute aanrader!

[Hat tip: bAAx]