Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alsof de automobilist nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, komt Frankrijk met een zoveelste extra maatregel die het aantal verkeersdoden verder moet doen afnemen: een alcoholtester in de wagen. Die regel geldt trouwens niet alleen voor Franse inwoners, maar ook voor wie er op vakantie gaat of op doorrit is. Tegengehouden worden zonder geldig toestel betekent trouwens een boete van 11 euro.

Maar (nog) geen paniek, de Gendarmerie gaat pas effectief boetes uitschrijven vanaf 1 november 2012. Tot en met die datum zal een gedoogbeleid worden gevoerd om alle chauffeurs te sensibiliseren. Naast een verplichte gevarendriehoek en fluovestjes voor alle inzittenden, wordt de alcoholtester een derde belangrijk wapen in de strijd tegen het aantal verkeersslachtoffers. Sinds 2001 daalde het aantal verkeersslachtoffers in Frankrijk al met meer dan 50% tegenover tien jaar geleden.

Verkeersdoden per land (per miljoen inwoners)

Behalve herbruikbare apparaten zullen ook wegwerptesters worden aanvaard, al is het in dergelijk geval aan te raden om twee exemplaren te voorzien. Net zoals bij ons ligt de maximum toegestane hoeveelheid op 0,5 promille. Een gewaarschuwd DRIVR is er twee waard.

[Bron: whatcar, europa]