Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Of de meest recente aflevering van het achttiende Top Gear-seizoen, dat momenteel loopt op BBC, de moeite was? Voor de fanatieke DRIVR allicht niet. Het team recycleerde immers een – weliswaar bijzonder knap gefilmd – duel uit de kerst-dvd, terwijl Clarksons vergelijking van de Maserati Gran Turismo MC Stradale en de Mercedes C63 AMG Black Series even vergezocht als soms flagrant onjuist was. Gelukkig sloot hij in schoonheid af: met een terugblik op het ter ziele gegane Saab.

Een verheerlijking van de geschiedenis van het Zweedse merk is het niet geworden, want net als bij hun eerbetoon aan Lancia enkele jaren geleden schuwen de presentatoren clichés noch kritiek. En laat dat nu net hetgene zijn wat een echt cultmerk uniek maakt: een trouwe schare fans houdt er onvoorwaardelijk van, ondanks – of misschien wel omwille van – zijn gebreken. Klaar voor achttien minuten leren en genieten?

Share Button