Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geen kracht zo destructief als de natuur. Wanneer wetten van de fysica en weerfenomenen niet van toepassing zijn, houdt ze nog steeds de tand des tijds achter de hand. De Amerikaanse fotograaf Peter Lippmann stootte in zijn uitvalsbasis Frankrijk op de volgende vergane gloriën, die langzaam maar zeker terug door de natuur worden opgeëist. Wij menen alvast een Citroën Traction Avant, DS en een Peugeot 201 en 404 te herkennen. Jullie?

Peter Lippmann (°1956) verdiende zijn sporen als reclamefotograaf en schoot beelden voor Cartier, Christian Louboutin en Bang & Olufsen. Zijn foto’s werden onder andere gepubliceerd in Vogue en NY Times Magazine en in reclamecampagnes van bureaus als Saatchi & Saatchi en Ogilvy & Mather. Hij maakte ook nog een indrukwekkende fotoreeks rond vrouwen uit de geschiedenis en zijn meest recente persoonlijke projecten hebben als thema ‘verval’. De volledige reeks Paradise Parking wordt waarschijnlijk onder dezelfde titel eind dit jaar uitgegeven in een boek door Editions Xavier Barral. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

[Foto’s: Copyright Peter Lippmann]