Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Heimelijk voelen we ons allemaal de volgende Jérôme D’Ambrosio of Thierry Neuville. Maar als puntje bij paaltje komt, ontbreekt het meestal aan een gezonde portie talent – en veel belangrijker: de broodnodige centen. N’est-ce pas Jérôme? Gelukkig is er nu Abarth die met Make It Your Race de eerste TV-talentenshow opent voor aspirant-piloten. Wie weet sta jij dus binnenkort aan de start van een unieke Cinquecento 599 Assetto Corse race.

In het totaal 600 (video)inzendingen uit zes verschillende landen (Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Zwitserland) zullen voor de eerste ronde geselecteerd worden. Van deze 600 zal de jury vervolgens 105 deelnemers selecteren die op het circuit van Varano een uitgebreide en meerdaagse rij- en race-opleiding zullen genieten.  Aan het einde van de opleiding zal de technische jury – na beraad met de landencoaches en de instructeurs van de Driving Academy – vier aspirant-piloten selecteren voor elk van de zes landen. Dit brengt het totaal op 24 piloten die doorgroeien naar de volgende ronde, of het Kamp.

Tijdens het Kamp zullen je vaardigheden worden getest (zowel binnen als buiten het circuit), om zo zes finalisten te selecteren: m.a.w. de allerbeste, of één voor elk team. Die zes krijgen vervolgens de kans om te racen tussen professionele piloten tijdens een Trophy Test op het circuit van Franciacorta. En alsof dat nog niet genoeg is krijgen de winnaars daar elk een Abarth 500 Stradale bovenop!

Wat moet je doen?

Deelnemen is simpel: Ben je tussen de 18 en 40 jaar oud en geen professioneel piloot, schrijf je dan in op volgend inschrijvingsformulier. Wie bovendien ook nog een korte video maakt waarin duidelijk wordt waarom hij bij de 105 uitverkorenen hoort, ziet zijn kansen gevoelig stijgen. Inschrijven kan nog tot 1 april.

[Alle info op: Make It Your Race]