Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Niet alleen boutiques en megastores kleuren de culturele slagader van Parijs, steeds vaker situeren er zich ook brand stores tussen de gevestigde waarden op de Champs-Elysées. Eigenwijs als de Italianen zijn, doen ze dat in hun eigenste Museo Village met een al even eigen twist zoals we eerder konden ondervinden. In de schijnwerpers deze keer: de Italiaanse auto in het stripverhaal. DRIVR ging alvast op prospectie.

Verdeeld over in het totaal zes verdiepingen stelt de tentoonstelling Vraaomm! – Des voitures et des bulles negen auto’s van de FIAT-groep tentoon die – mede door hun aanwezigheid in bekende en minder bekende stripalbums – uitgegroeid zijn tot ware iconen. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe modellen zoals de Alfa Romeo MiTo uit Sisco, de JEEP Wrangler uit de XIII-reeks of de 500 met bespoke Diabolika-elementen,  ook tijdloze klassiekers zoals de Lancia Aurelia Coupé B20GT (en Spider), FIAT Dino, Alfa Giulietta Sprint en uiteraard oer-Cinquecento zijn van de partij.

En dan zijn het toch de klassiekers waar we meer affiniteit mee hebben. Al moet gezegd  dat de voor Italië tot 50 exemplaren gelimiteerde Diabolika op onze goedkeuring kan rekenen; de door Alfredo Stola’s Studiotorino gebouwde en fel gepersonaliseerde matzwarte 500 staat op heuse Borani-spaakvelgen, met daaronder handgesneden Pirelli-slicks. Niet wat je straatlegaal noemt, maar het effect in combinatie met een asymmetrisch beklede interieur mag er wezen.

Naast de schetsen, foto’s en reproducties van personages op ware grootte zijn er ook tekenworkshops en een retrospectief patchwork met de cameo’s van modellen uit de FIAT-merkenportefeuille in de stripwereld. Speciaal naar Parijs zouden we er niet voor rijden, maar het is een originele aanpak die het bezoeken waard is voor wie in de buurt mocht zijn. Spring dus zeker eens binnen aan het Rond Point des Champs Elysées. De tentoonstelling in de luwte van de druk bereden kinderkopjes loopt nog tot en met 20 mei 2012.