Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zwartkijkers zullen zeggen dat dit de dertiende editie van een dozijn is, of gewoon een variatie op het aloude kwartetspel. En daarop antwoorden wij graag: wat dan nog? Bij ons laatste bezoek aan de games-afdeling bleken er niet zoveel bordspelen voor octaanliefhebbers, wat elke toevoeging meer dan welkom maakt. Zelfs als ze de wat vreemde titel Carnology draagt.

Het opzet is poepsimpel: baan jezelf een weg over het bord naar de finish door de steekkaarten correct te identificeren. Die bevatten een foto, merk, model en jaar van introductie om de kennis van de spelers op de proef te stellen. Een Car Identification Game dus, met een – voor Amerikanen – internationale selectie auto’s. En dat kan voor ons net interessant zijn. Want zoals de video hieronder toont, zitten er heel wat USA-klassiekers tussen die hier niet zo ingeburgerd zijn. Ideaal om die kant van de zaak wat bij te schaven?

Enige probleem is dat ze momenteel nog niet grootschalig naar Europa exporteren, wat de prijs nogal opdrijft zoals een fanatieke Deen ondervond: “I just ordered it, and got a reply from them: they currently don’t ship overseas because of the high shipping costs (50$). But they can if you pay that extra. So if you really want the game (like I did), you can order it and it will cost you a total of 90$ at the moment.”

Of er alternatieven bestaan die hier wel vlot te krijgen zijn?

[Alle info op Carnology]