Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De goesting was er al lang, en recente ervaringen hebben me helemaal over de streep getrokken: er komt terug een roadster in voor huis. Alleen is de intentie uitspreken gemakkelijker dan er effectief eentje vinden. De eerste vraag blijkt nog de moeilijkste: dewelke? Dan maar professionele hulp zoeken – that means you.

De criteria zijn de volgende:

  • Achterwielaandrijving
  • Mogelijkheid tot open rijden (duh)
  • Richtcijfer: 0-100 in <9s
  • Budget: max. 10.000 euro (incl. extra kosten)
  • Liefst niet (veel) ouder dan 10 jaar
  • Enige bruikbare laadruimte is noodzakelijk

Vooral die laatste twee vereisten beperken de mogelijkheden, maar zijn een gevolg van het feit dat de wagen als daily ingezet zal worden – dus ook voor de woon-werkkilometers op de snelweg en de tripjes naar de supermarkt. Een van mijn persoonlijke favorieten – de Lotus Elise – valt dus helaas al meteen af. Gevolgd door de Honda S2000, Porsche Boxster en BMW Z4, wegens te duur.

Na lang wikken en wegen lijken de grootste kanshebbers een BMW Z3 met straight six, of een Mazda MX-5. Die laatste geniet de voorkeur, maar komt dan weer in drie generaties: de NA is puur maar oud, de NB moderner maar wat minder knap, de NC hedendaags maar softer en nog vrij duur. En dan zijn er ongetwijfeld nog outsiders, die ik niet eens overwogen heb. Shoot!