Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu alle 77 Aston Martin One-77’s de productiehal verlaten hebben, is het volgens CEO Dr. Ulrich Bez tijd om naar de toekomst te kijken. In 2013 viert de sportwagenbouwer namelijk zijn honderdjarig bestaan. En om die centennial kracht bij te zetten, zijn er plannen voor een gloednieuw productiemodel dat tegelijk het huidig topmodel DBS moet vervangen, én de volgende generatie sport-GT’s moet inluiden.

Dr. Bez sprak tegen het Britse AutoExpress (zeg maar Het Laatste Nieuws van de Britse autopers) uit de biecht: “This will be an entirely new model. It won’t be a DB9 with a Centenary Edition badge and it won’t be a limited edition like the One-77 supercar. This will be a mainstream Aston”, aldus de racer-CEO. Voer voor de geruchtenmolen dus, zeker aangezien zo’n model een kleine revolutie teweeg zou brengen in de huidige line-up die volgens velen nogal uniform is. Spyshots van een hevig gecamoufleerd prototype gingen recent al de internetwereld rond; die tonen – naast designinvloeden van onder andere de One-77 – ook licht verschillende proporties met een meer cab forward design en zelfs een tikkeltje Vanquish. Toch voor zover alle panelen representatief zijn natuurlijk.

De eerste schetsen en details zouden deze zomer al vrijgegeven worden, terwijl het finale productiemodel al op het Salon van Parijs in september kan staan. Wat er ook moge van zijn – iedereen kijkt vast en zeker uit naar een frisse wind in de huidige line-up, en daar is een honderdjarig bestaan ongetwijfeld het perfecte aanknopingspunt voor.

[Bron: AutoExpress // foto: Aston Martin Gauntlet Concept]