Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat het af en toe de moeite loont om in de ellenlange, vaak catastrofaal saai verwoorde persdossiers te duiken, bewijzen ze godbetert bij Koenigsegg. De piepkleine Zweedse autobouwer verraste ons met een intrigerend bestand onder de naam ‘Koenigsegg Motion’. Het betreft een elfdelige reeks canvassen van de hand van de Zweedse kunstenaar Ulf Hedetoft. Geïnspireerd door de wereldrecordpoging van de Agera R, ging Hedetoft aan de slag om die unieke gebeurtenis te vereeuwigen op doek.

Zelf verantwoordt Hedetoft het als volgt: “Speed record is time in close-up. I want to move the viewer of the wall into the car’s cockpit and let the driver see the moment from the outside – documented through the artwork for a contemplative reflections.” Of hij daar volledig in geslaagd is, laten we aan jullie over. Het resultaat mag bij ons in ieder geval zo aan de muur.