Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Recent liet Nissan weten meer te willen doen met zijn performance-tak Nis(san)mo(otorsport). Waar het tot nog toe bleef bij tuningkits, performance-onderdelen en special editions voor de thuismarkt, Noord-Amerika en Groot-Brittanië, wil Nissan met Nismo nu ook aan wereldwijde expansie doen. In Europa trapt de huistuner daarom af met de Juke Nismo: een gekietelde versie van de huidige topper in het Juke-gamma, en daarmee rechtstreekse concurrentie voor de MINI Countryman John Cooper Works.

Helemaal nieuw is de Juke Nismo niet. Zijn inauguratie dateert van het Salon van Tokyo in 2011, en recent stond de auto nog op de beursvloer in Genève alsook op de cover van Intersection Magazine. Dat er nu toch beslist is om de strakgetrokken Juke in productie te nemen, heeft mogelijk te maken met de positieve tendens rond de Juke-R en diens beperkte oplage van slechts twintig (peperdure) exemplaren.

Maar Nismo zou Nismo niet zijn mocht het geen grondige metamorfose hebben voorzien. Zo krijgt het exterieur rondom geheel nieuwe bumpers, zijschorten en heuse wielkastverbreders met daaronder een sportophanging en een upgrade van de remmen. Anders eye catchers zijn de bijzondere two-tone met rode stripings, LED-dagrijverlichting, subtiele dakspoiler, zwarte 19-duims velgen en een uit de kluiten gewassen diffusor.

Binnen verwelkomt de crossover zijn bestuurder met uit de kluiten gewassen kuipstoelen, een zwart gelakt dashboard en tal van met alcantara overtrokken onderdelen, afgewisseld met rode stiksels. Voorin ligt dan weer de 1.6 vier-in-lijn turbo die ook in de volgende generatie Clio RS zijn intrede zal doen. Goed voor 210 à 220pk, en daarmee opnieuw rechtstreeks in het vaarwater van de MINI Countryman JCW. Op verdere info zoals prijzen en voltallige specificaties is het nog even wachten.