Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met – letterlijk en figuurlijk – een nieuwe wagen voor de deur, is het voor mij tijd om uit te kijken naar de meest geschikte verzekeraar. Een prijsofferte bekomen is één, de voorwaarden doorgronden iets anders. Helemaal onmogelijk is het om op voorhand de service in te schatten: hoe goed zal je bijgestaan, geholpen en eventueel uitbetaald worden na een ongeval? Dat zijn zaken die alleen de ervaring kan leren; en dat brengt me bij onderstaande vraag.

Enig opzoekingswerk leerde al dat de verzekeringsmaatschappijen zowel qua aangeboden formules, tarieven als handelswijze sterk uit elkaar lopen. Zo zijn web-based verzekeraars als Touring of Corona Direct vaak het goedkoopst, maar dragen ze – al dan niet terecht? – een kwalijke reputatie met zich mee. Klassieke maatschappijen die werken met makelaars zijn meestal duur, maar zouden ook meer waar bieden voor je geld. En dan is er nog Ethias, dat een soort van middenweg bewandelt.

De beste keuze hangt wellicht af van de leeftijd van de verzekeringnemer, het soort wagen en de gewenste formule (BA, mini- of volledige omnium). Laat ons daar even abstractie van maken – kwestie van deze discussie ook relevant te houden voor andere verzekeringzoekenden dan mezelf. Maar die basisgegevens even vermelden bij jullie advies of ervaringen, kan dus wel nuttig zijn.

Waar ben jij verzekerd? Tevreden of niet? Al uitgesproken positieve of negatieve ervaringen gehad in het verleden? Wat best te kiezen of net te mijden? Spui je raad in de commentaren – uw medemens dankt u.

Share Button