Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

‘Stel je voor dat we iets als de Alfa Romeo 4C zouden bouwen, maar dan voor Maserati’, zei Maserati-mastermind Harold Wester tegen het Britse evo. ‘Met een monocoque in koolstofvezel en middenmotor, net als de Alfa 4C, zodat de designers alle vrijheid krijgen om iets fantastisch uit hun pennen te toveren’. Let’s imagine that, shall we? Welke zou jij dan kiezen? De Alfa Romeo 4C of de Maserati GranSport?

We bezigen niet graag moeilijke woorden bij DRIVR, dus sta ons toe ze meteen op tafel te gooien en te doen alsof er niks gebeurd is: hypothetisch. Het bestaan van de Maserati beperkt zich immers nog tot de variapuntjes op de agenda van het management. Komt goed uit, want de 4C staat pas volgend jaar in de showroom – al weet je dat met Alfa natuurlijk nooit echt zeker.

Het design beperkt zich dus uiteraard officieel nog tot een leeg blad papier, maar de render van evo mag er best wezen. De GranSport zou iets groter zijn dan de 4C en de klassieke 4,7-liter V8 onder de motorkap krijgen, al sluit Wester het turboblok dat in de volgende Quattroporte zou komen niet uit. Een versnellingsbak met dubbele koppeling geeft de 450 paarden een one-way ticket richting achterwielen. De GranSport kan zich dus zonder gêne naast de 458 Italia neervlijen, en uitbundig gebruik van koolstofvezel doet de wijzer van zijn weegschaal zelfs minder ver uitslaan dan die van de Ferrari: zo’n 1.200 tegenover 1.485 kilogram.

Kijkt Wester met de GranSport de Porsche 911 in de koplampen, dan lijkt het ons leuker om in eigen huis te blijven. Letterlijk zelfs, want volgens de laatste berichten zou de 4C – net als de 8C voordien – in de zomer van 2013 bij Maserati uit de fabriek bollen. Eén jaar eerder dan aanvankelijk gezegd dus. Voor de rest blijft bij de 4C alles bij het vertrouwde: 850 kilogram droog aan de haak en achterin de drukgevoede 1750-viercilinder met cijfers aan de juiste kant van 200 pk. Twee interpretaties van hetzelfde idee, met een verschil van 400 kilogram, vier cilinders en een slordige 250 pk. Welke bestelbon onderteken jij?

[Bron: evo]