Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij Toyota en Subaru mogen ze volhouden dat hun liefdeskind volmaakt was bij de geboorte, toch kunnen ze het niet laten om de Toyobaru hier en daar te finetunen. Geen wereldschokkende wijzigingen in de vorm van een grotere motor en/of drukvoeding, maar een heus Toyota Racing Development-pack (TRD) dat de octaangekke Britten op het aanstaande Goodwood Festival of Speed warm moet maken voor wat komen kan. De GT86 TRD is dan ook UK only en gelimiteerd tot 86 exemplaren.

Nochtans zijn de wijzigingen integraal toepasbaar op alle GT86’s en BRZ’s van deze wereld. Het meest opvallend zijn de fors verbeterde remmen met nieuwe schijven en dito remklauwen en blokken. Specifieke velgen zorgen er verder voor dat het 215/45 R17 Priusschoeisel van op de standaard auto (noodgedwongen) ingeruild wordt voor Dunlop Sport Maxx maatje 225/40 R18. En tot slot is er nog een nieuwe bodykit rondom, inclusief diffuser in koetswerkkleur. Verschillende TRD-badges zorgen er trouwens voor dat ook de leek een idee krijg van wat er gaande is.

Motorisch houdt de GT86 TRD nochtans alles standaard. Enkel de uitlaat en lucht- & oliefilter zijn nieuw, met een geschatte vermogenswinst van om en bij de 10pk. Binnenin zien we enkel een verkorte versnellingspook van de excellente manuele zesbak, en opnieuw een legio aan TRD-badges. Kostprijs? Zo’n 40.000 pond of omgerekend om en bij de 50.000 euro…

Of de Toyobaru überhaupt baat heeft bij zo’n boob banden-job?

[Bron: Autocar]

Share Button