Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

EXTRA: Is het een verrassing dat er onderaan dit bericht wederom een vraag bengelt…?

Enkele jaren geleden vroeg onze chef-DRIVR of er een auto was die je nooit meer zou wegdoen. Niet zeker of Onze Eeuwige Twijfelaar daarvoor te vinden is, maar Shutterspeed-fotograaf Bruno bekende onlangs tijdens eens shoot dat hij er geen graten in zou zien zijn Discovery nog een eeuwigheid te houden. Irvin Gordon uit New York is iemand ie hem daarin volgt: hij doet al 46 jaar met z’n Volvo 1800 S. Op komst: de 3 miljoen mijl!

Gordon kocht de knalrode P1800 in 1966 voor 4.150 dollar, omgerekend zo’n 28.000$ vandaag. Eigenlijk had hij zijn zinnen gezet op een cabrio, maar die lag net boven het budget. De laatste 46 jaar doorkruiste Irv zowat de hele VS, en bracht de 1800 S hem zelfs tot het hoofdkwartier van Volvo in Zweden. Met opgroeiende kinderen schafte hij zich een grotere Volvo aan, maar hij kreeg het nooit over zijn hart om de 1800 S van de hand te doen. De laatste jaren doet hij zo’n 100.000 mijl per jaar, en houdt hij de score nauwgezet bij – wegens kilometerteller met cijfertekort. Het hart van de P1800 is nog origineel, maar uiteraard overbrugd met de nodige wisselstukken en revisies. Gordon, 73 als hij de 3 miljoen mijl – of 4.828.032km – bereikt, verwacht dat hij het eerder zal begeven dan z’n Volvo.

Laat ons daarom zes jaar later de vraag nog eens opnieuw stellen: Welke auto is voor jullie de onbetwiste lifer? Een intensief bruikbare daily of een meticuleus onderhouden klassieker voor de weekends? Een ruige off-roader of eerder een roadster? Een grijnzende hot hatch of een altijd startende beater? Shoot!

[Foto’s: AP/Seth Wenig]