Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ik durf er geld op geven dat de uitvinders van dit gadget goed naar The Neistat Brothers hebben gekeken. In die HBO-reeks gaan de broertjes Casey & Van de meest geflipte uitdagingen aan om een punt te maken of  – zoals in dit geval – een zakmes waarbij alle tools vervangen zijn door sleutelbaarden. En dat is exact wat KeyPort nu met veel poeha op de markt brengt, ook voor auto’s en motoren.

Het probleem is evenwel reëel: we hebben allemaal teveel sleutels, en die zitten – zeker bij mannen – vaak in de weg. Met als gevolg dat zij geregeld ergens blijven liggen, en wij voor gesloten deuren komen te staan. KeyPort countert dat gevaar door zes sleutelbaarden in een doosje TicTacs te verwerken. Het enige wat je daarvoor moet doen, is de juiste (ongeslepen) baarden via hun website bestellen, en bij je lokale sleutelman op vorm laten slijpen. Al doet dat – zeker naar Europese autotoepassingen – toch wat vragen rijzen.

Eerst en vooral is het gebrek aan afstandsbediending – wat voor ongewenste effecten die soms ook heeft – een probleem meer dan minder. Deuren ontgrendelen of sluiten moet zo altijd met de sleutel, terwijl de koffer ook niet meer per knopdruk opengaat… als hij dat überhaupt al doet. Ten tweede zit er in veel sleutelbehuizingen tegenwoordig een transponder voor het alarm, en dan zwijgen we nog over het feit dat sleutelbaarden (tenzij als noodhulp) stilaan van de Europese markt aan het verdwijnen zijn. En toch vinden we het een cool gadget, met voorkeur voor onderstaande McGyver-versie natuurlijk. Maar die is spijtig genoeg niet te koop.

Share Button