Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vraag: hoe trek je de aandacht van voorbijgangers zonder a) luide brul, b) opvallende mods of c) supercar? Antwoord: met de Renault Twizy. Vooral als die knaloranje is, scissor doors heeft en je iemand laat uitstappen. In hartje Antwerpen. Op zaterdag. Tijdens de solden. ‘Puik idee, Wim’, drong tot me door toen ik de deur naar omhoog duwde. Nadat de blos op m’n wangen verdwenen was, drong er gelukkig ook een goeie vraag tot me door: welke productieauto’s onderscheiden zich door opvallend openende deuren, motorkappen, koffers, etc.?

De meest voor de hand liggende antwoorden geven we alvast weg: de gullwings van de SLS en de 300 SL van weleer, en de scissor doors van de Lamborghini’s sportwagenfamilie. Uiteraard – en zelfs liever nog – zoeken we ook naar betaalbare auto’s; zo denken we bijvoorbeeld nostalgisch terug aan de dwars openende koffer van de Skoda 130, en recenter de suicide doors van de Mazda RX-8 en de Opel Meriva. Enige voorwaarde: het moet effectief om productieauto’s gaan. Concepts en dergelijke tellen dus niet mee. En graag met JPEG-linkje dat de redactie dan voor je visualiseert!