Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geen idee of andere DRIVRs zich er ooit aan bezondigden, maar als tienjarige ontdekte ik dat schaalmodellen op 1/18 ideaal waren om G.I. Joe-figuurtjes in te passen. Geen coolere manier voor Joe om de bad guys van Cobra Command achterna te zitten dan in een gitzwarte BMW 850i. De gevolgen voor de Bburago’s en Maisto’s waren helaas navenant, maar met deze Aston zou ik als tienjarige een stuk voorzichtiger omspringen…

Waarom? Voornamelijk omdat de Aston Martin DBR1 niet zomaar op 1/18 gebouwd is, maar op een heuse 1/1. Deze replica van de Aston waarmee Carroll Shelby en Roy Salvadori in 1959 de overwinning op Le Mans binnenrijfden is voor je kleine koter ideaal om te doen alsof. Een motor zit er namelijk niet in, maar je kunt er wel korte stukjes mee rollen. Op voorwaarde dat je de plaats er uiteraard voor hebt. En de centen, want deze one-off wordt binnenkort geveild op de Goodwood Revival.

Bedenker van dat leuks: Evanta Motor Company, uiteraard uit Groot-Brittannië. Het Britse bedrijfje heeft nog wat mooie spullen in de aanbieding: voor de nodige ponden bouwen ze je een DB4 GT Zagato from scratch of op basis van een DB7. Een DBR1 mét motor hoort ook tot de mogelijkheden. Kunnen vader en zoon naast elkaar op de startgrid gaan staan.

[Foto’s: Richard Pardon Photography]