Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie vrijdag de Euromillions-pot van 190 miljoen euro kraakt (en zijn gading niet vindt in ons lijstje exotische supercars) koopt zich maar beter meteen een retourtje Monterey. Gelijk met het Pebble Beach Concours d’Elegance vindt daar op 17 en 18 augustus namelijk een bijzonder interessante autoveiling plaats. We maakten een kleine selectie uit het indrukwekkende aanbod, en stellen je daarna uiteraard de onvermijdelijke vraag…

RM Auctions is het veilinghuis dat alles in goede banen leidt en op dat vlak een vlekkeloze reputatie geniet: in de top-10 van duurste auto’s die ooit werden geveild, komt het maar liefst vijf keer voor. In 2009 werd er nog vlot meer dan 12 miljoen dollar neergeteld voor een Ferrari 250 Testa Rossa, een record dat twee jaar later door een ander veilinghuis werd verbroken toen er ruim 16 miljoen dollar werd opgehoest voor een andere 250 Testa Rossa.

Op deze veiling gaan er maar liefst 119 verschillende classics onder de – gelukkig spreekwoordelijke – hamer, van de haast obligate Jaguar E-Types over Mercedes-Benz 300 SL’s tot een hele hoop interessante – en peperdure – Italianen. Keuze genoeg voor een kersverse euromiljonair dus, vandaar onze vraag: op welke classic zou jij bieden? Om je te helpen laten wij je alvast watertanden bij onze selectie uit de volledige lijst.