Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Opschudding op PistonHeads vorige week: Chris Harris – de man die wij wel eens graag een bochtje zien nemen – heeft zijn RS 4.0 ingeruild voor een Ferrari 599 GTB. Sommige lezers vielen niet over het feit dat hij een Ferrari had gekocht, maar wel over de financiering. Wij spitsten echter onze oren omdat Harris de knoop doorhakte door middel van iets waar we ons allemaal al eens aan bezondigd hebben: man maths.

Man maths, letterlijk vertaald ‘mannenwiskunde’, is een denkwijze waar DRIVRs van het mannelijke geslacht in primeren. Vrouwen primeren dan weer meestal in het brutaal doorprikken van onze ijzersterke logica. Je bladert bijvoorbeeld door de zoekertjes en stoot op de auto waar je altijd al van gedroomd had. Enig probleem: hij kost net iets meer dan wat je kunt betalen. In dat geval schakelen onze hersenen automatisch de mannenwiskunde in: “als ik voortaan minder uitgeef aan pils/platen/porno, heb ik net genoeg over voor de BIV. Tot achteraf blijkt dat de verzekeringspremie voor je nieuwe DRIVR hoger ligt. Om maar iets te zeggen.

Een ander voorbeeld: zelf kart yours truly rond in een Suzuki Swift 1.3 uit 2006, die ik in 2008 heb geërfd – een geluk bij een ongeluk, want dringend nood aan een auto en veel goedkoper dan de Swift Sport die ik op dat moment wou. Na onze test met de tweede generatie SSS en mijn besluit dat de eerste me meer entertainde, besloot ik Pieter Fret-gewijs m’n man maths te laten werken: mijn Swiftje rondde dit jaar de kaap van de 100.000 kilometer, waardoor hij weer wat ingeboet heeft aan inruilwaarde. Sinds de komst van de tweede generatie heb je al een Mk I Swift Sport met een slordige 60.000 kilometer op de teller voor 7 à 8.000 euro. Als ik nog een goeie 4.000 euro voor m’n Swiftje krijg, hoef ik ‘maar’ een 3 à 4.000 euro te betalen voor een snellere Swift met een lagere kilometerstand. IJzersterke en waterdichte logica, quoi?

Kort samengevat: man maths is het hoofd laten goedpraten wat het hart gekozen heeft. Dus het kan haast niet anders of iemand heeft daarmee ooit de deal van z’n leven gesloten of er zich net al eens lelijk aan mispakt. En da’s precies wat wij van jullie willen weten: wat zijn jullie grootste man maths-verwezenlijkingen of -misrekeningen?