Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als het op voetbal aankomt, dan leggen de fans hun telefoon graag van de haak voor een avondje België-Nederland. Niet zo bij auto’s natuurlijk, aangezien het duel tussen de elektrische Imperia uit Luik en dito Spyker uit Zeewolde nog even op zich laat wachten. Kortom: als er octaan mee gemoeid is, dan zien wij onze matchen het liefst van al Duits – en dat is exact wat we vandaag voor jullie klaarstaan hebben: een death-match tussen de BMW M135i en de (nog te lanceren) Mercedes A45 AMG.

Zekerheden eerst: in België betaal je minimaal 40.200 euro voor de driedeursversie van de achterwielaangedreven M135i Hatch. Vijf deuren kunnen ook, net als integrale aandrijving alias xDrive om de 320 paarden en 450 koppelmomenten slipvrij aan de grond te zetten. Beide transmissies klaren de klus tot 100 in vijf seconden, maar enkel met de optionele achttrapsautomaat kan het even snel als in de 1M.  Het geluid van de dubbel geblazen zespitter zou trouwens echt spectaculair zijn, zonder gebruik te maken van auditieve foefjes.

Hoeveel Mercedes voor de A45 AMG gaat vragen, is nog niet exact bepaald. Maar reken gerust op een prijs die het midden houdt tussen de vijfdeurs M135i en Audi RS3 Sportback. Het mag dan ook niet verwonderen dat de 0-tot-100-chrono eveneens vijf seconden gaat bedragen, zij het uit een heel andere krachtbron dan Audi’s vijf- of BMW’s zescilinder. De Ster gebruikt namelijk een doodgewone 2.0 turbo, maar tweakt die wel dermate dat het specifieke vermogensrecord van de McLaren MP4-12C eraan moet geloven. Of wat dachten jullie van 330pk uit twee flessen melk? Wel geen transmissie-optie in Stuttgart: de A45 komt er enkel met vierwielaandrijving en een dubbelekoppelingsautomaat met zeven verzetten – net als de RennSport-Audi.

Benieuwd waar jullie (al dan niet ingebeelde) centen naartoe zouden gaan !