Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie onze pagina’s er regelmatig op naslaat, weet dat DRIVR niet vies is van classics uit Zuffenhausen. Zowel het luchtgekoelde materiaal van weleer – bewijze onze vierdelige 911 Classic-Eurotrip – als het watergekoelde – bewijze onze driedelige reeks over Porsches met de motor voorin – weten we te smaken. De Amerikaan Paul Grusche was de minachtende commentaren van Porsche-puristen op zijn 928 echter zo beu dat hij besloot hun ongelijk aan te tonen. Zwart op wit.

Grusche, die online in oude Porsche-onderdelen handelt en in z’n vrije tijd met kunst bezig is, tikte eind vorig jaar een 928 op de kop in zijn thuisstaat Michigan. Aanvankelijk vatte hij het plan op om z’n nieuwe aanwinst in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen, maar de man werd al snel geconfronteerd met de nadelen van een goedkope oude Porsche: oplopende onderhoudsrekeningen. Grusche besloot daarom z’n 928 om te vormen tot een eigenzinnig hobbyproject, en de Porsche in een zelf ontworpen wrap te steken.

Om de spottende 911-puristen van antwoord te dienen, dook Grusche voor z’n ontwerp de archieven van menig automagazine in, op zoek naar rijtests van de 928. Het resultaat: 32 pagina’s met niets dan lovende kritieken. Een onlinebedrijfje drukte de pagina’s voor hem op 300 stickers uit vinyl, maar het aanbod om de stickers te laten aanbrengen sloeg hij in de wind. In plaats daarvan ging Grusche zelf aan de slag. In tachtig uur, gespreid over iets meer dan twee weken, had hij de stickers eigenhandig en zonder hulpmiddelen op het koetswerk aangebracht. Het doel van Grusches 928? In het Porsche-museum terechtkomen. Voorwaar een nobel streven.

[via Car & Driver]