Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De feestdagen komen weer met rasse schreden dichterbij, dus is het opnieuw veilingtijd bij DRIVR. Wie z’n Christmas shopping-budget op rijkentaksniveau ziet staan en iets zoekt dat effectief onder de kerstboom past, kan misschien een kijkje nemen in het Microcar Museum van de Amerikaanse kauwgomondernemer Bruce Weiner. Die doet binnenkort namelijk zijn volledige collectie van een tweehonderdtal microcars van de hand. Een kleine bloemlezing!

De veiling betekent meteen ook het einde van het Bruce Weiner Microcar Museum in Madison, Georgia. Jammer, want het museum was een mooie weergave van ‘s mans fascinatie voor de vreemdere dingen der automechaniek. Wat Weiner in de laatste vijftien jaar wereldwijd verzamelde, wil hij nu onder microcar enthusiasts verspreiden. Een hoogst filantropische gedachte, maar daar zullen ongetwijfeld een flink aantal dollars tegenover moeten staan als hij er het gerenommeerde RM Auctions voor inschakelt.

Wat er in de collectie zit? Microcars van allerlei pluimage, gaande van de onvermijdelijke Peel P-50 – je herinnert je vast nog een dubbelgevouwen Clarkson in de BBC-gebouwen – over de al even onvermijdelijke BMW Isetta tot ‘s werelds enige volledige collectie Messerschmitts en heel wat obscuurder gerief. Een bloemlezing van all things small & bubbly vind je hieronder, de volledige lijst vind je hier. Tot slot: wie zich voor deze veiling laat verleiden, zal geduld moeten hebben tot wanneer ze midden februari onder de hamer gaan. Maar dan wordt het toch gewoon een late kerst.

TIP: Klik op de eerste foto en blader slideshowgewijs met de pijltjes!

Share Button