Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We zijn allemaal bekend met de dakloze 300SLR die Sir Stirling Moss en diens co-rijder/journalist Denis Jenkinson, aan hun ongezien hoog gemiddelde van meer dan 160km/h hielp tijdens de Mille Miglia van 1955. Minder geweten is dat er van die negen W196 chassis’ (waarvan één verloren op Le Mans in 1955) ook twee Coupés zijn gebouwd. Chassisnummer 0007/55 mag nu voor het eerst in 56 jaar nog eens buitenspelen.

Mocht je hulp nodig hebben om dit unieke model naar waarde te schatten: het Mercedes-Benzmuseum heeft dit specifiek exemplaar naar verluidt voor een hoger bedrag verzekerd dan het nochtans veel bekendere MM-exemplaar van Moss & Jenkinson. Maar niet gevreesd. Ook dit exemplaar zeult – ondanks nooit te hebben gewedijverd door de stopzetting van  Mercedes’ race-activiteiten na 1955 – enkele straffe verhalen mee in zijn zilvergrijze kielzog.

Zo zou projectverantwoordelijke Rudolph Uhlenhaut een van beide exemplaren jarenlang als ‘bedrijfswagen’ hebben gebruikt. Stel je voor: Schumacher die zijn W03 van zijpontons en kentekens voorziet om er dagelijks mee te pendelen… Te laat voor een meeting zou Uhlenhaut het traject Munchen – Stuttgart (anno 2012 zo’n 2,5u) in één uur hebben afgelegd met deze SLR. Omgerekend met een gemiddelde snelheid van niet minder dan 230km/h. Flat out flirt de snelheidsmeter vandaag nog altijd met de 300km/h; het gevolg van een uiterst aerodynamisch ontwerp, een rijklaar gewicht van 1.117kg en een drie liter grote dry sump V8 die tot 310pk produceerde. Hoe dat voelt en klinkt, ontdek je in onderstaande video.