Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIMING: Moss op donderdag 27/12, Stewart op vrijdag 28/12 om 21u00 op BBC2

Iedereen kent Patrick Stewart als Captain Picard van The USS Starship Enterprise. Maar wat de meesten niet weten, is dat de ruimtereiziger in de eerste plaats een toegewijd racer is die niets liever doet dan zijn Caterham dwars te zetten. Vanuit die optiek is het altijd zijn droom geweest om Stirling Moss te ontmoeten, en dat is exact wat Picard in aflevering 1 van de driedelige TV-reeks Racing Legends mag doen.

Naar BBC-gewoonte blijft het trouwens niet bij een vluchtige ontmoeting. “Patrick Stewart traces Stirling Moss’s race career, accompanied by the legend himself” luidt het in de aankondiging; een opzet waar menig interessante vierwieler aan te pas komt als we onderstaande trailer mogen geloven.

In nummer twee probeert sterrenchef James Martin zoveel mogelijk te weten te komen over Sir Jackie Stewart, terwijl aflevering drie door de Britse wieleratleet Chris Hoy opgedragen wordt aan Colin McRae. Voor die laatste is er voorlopig nog geen zenddatum, maar de andere twee worden vandaag 27/12 en morgen 28/12 telkens om 21u00 uitgezonden door BBC2.

Racing Legends 3 x 60 mins – BBC Two

Racing Legends is a new BBC Two series that follows three celebrity car enthusiasts as they re-trace the steps of Great British Racing Legends.

Through a combination of revealing interviews with family and friends and fascinating archive footage, each celebrity will pay tribute to the racing legend by learning what made them great. By charting the highs and lows, the victories and the near-death experiences, the enthusiasts will discover what it took to succeed in a dangerous era of motorsport. They’ll learn about the vehicles they drove, the engineering they employed and try to understand what put them in pole position.

[Afbeelding, video & quote: BBC]