Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

‘Er zijn geen slechte auto’s meer’ klinkt het wel eens in de volksmond. En da’s gedeeltelijk de reden waarom DRIVR in 2012 geen buizen heeft uitgedeeld. Zelfs geen ‘hakken over de sloot’, al scoorden er wel een zestal ‘maar’ 60%; een lage quotering als je bedenkt dat wij enkel interessante nieuwkomers (lees: waar iets over te vertellen valt) beoordelen. Daartegenover: vier exemplaren met een absolute topscore. Welke dat zijn, ontdek je na de klik…

De Toppers met 5 R‘en

 

Test: Renault Mégane RS 265 Cup Collection 2012


‘De Twingo, Clio & Mégane RS zijn pareltjes die ons octaanhart sneller doen slaan — wars aan sportknoppen, gladde marketing en andere nonsens’ staat er sinds medio 2011 op deze pagina’s gegrift. Exact een jaar later moeten we die woorden inslikken, want RenaultSport introduceert voor het eerst zo’n CO2-knop op de Mégane RS Collection 2012. Contradictio-in-terminis of solution à la française?

Lees verder…

Test: Toyota GT86 vs. Aston Martin V12 Vantage

LEESTIP: Deze test is geschreven door Pieter Ameye (cursief)en Ken Divjak (niet-cursief);
Pieter neemt de V12 Vantage voor zijn rekening, Ken de GT86.

Honderddrieënveertigduizend zevenhonderdvijftig euro. Maakt indruk als je zo’n bedrag voluit schrijft, niet? En zeker als je bedenkt dat de minder fortuinlijke medemens (wij incluis) er twintig jaar aan moet afbetalen. Toch vertegenwoordigt die som exact het prijsverschil tussen twee identieke concepten: achterwielaangedreven coupés met een handbak en de motor voorin. Aan ons de lamentabele taak om na te gaan of de Aston Martin V12 Vantage een huis meer waard is dan Toyota’s langverwachte GT86.

Lees verder…

Test: Lotus Elise S (MY 2012)

Lotus’ nomenclatuur mag in het verleden niet altijd even transparant geweest zijn, in de huidige catalogus is daar geen sprake meer van. Onder de basis-Elise met 136 pk en de gestripte Elise CR (Club Racer) staat intussen opnieuw een variant met supercharger. En die krijgt in tegenstelling tot de vorige ‘SC’ gewoon het suffix ‘S’ opgeplakt. De gevolgen laten zich raden, maar is er ook meerwaarde tegenover de briljante instapper?

Lees verder…

Test: Integrale vs Lancer Evo vs WRX STI

Er zijn verschillende manier om bekijks te oogsten. Een knalrode Lancia Delta Integrale is er zo een, net als een sinistere Mitsubishi Lancer Evo of (de moeder aller strijkplanken op) een Subaru WRX STI. Maar zet dat trio samen in een landsgedeelte waar de rallysport nog wekelijks met een pint teveel gevierd wordt, en er vallen meer kaken op de grond dan bij een gezamenlijke stripact van de Olsen-zusjes. Of hoe gezonde interesse plots verafgoding wordt.

Lees verder…

De Kneusjes met 3 R‘en

 

Test: Opel Adam Slam 1.4 ecoFLEX 100

Cynisch, is het niet? Opel vernoemt zijn future money maker ‘Adam’ naar zijn stichter terwijl de naaimachinebouwer uit Rüsselheim eigenlijk geen toekomst zag in de automobiel, en er als gevolg geen wilde bouwen. Pas na zijn dood ging de Opel-familie koortsachtig aan de slag in de lucratieve sector, en kwam de Blitz voor het eerst op een gemotoriseerde vierwieler terecht. De rest is natuurlijk geschiedenis, en die moet de kleine Adam ook schrijven.

Lees verder…

Test: FIAT 500L 1.3 MultiJet 85

‘Of DRIVR op een witte donderdag zin heeft in een retourtje Turijn?’ wil de Belgische perschef van FIAT weten. Nog voor we tijd hebben om er (te) lang over na te denken, zitten snapper J en ik in een gloednieuwe 500L op Italiaanse kentekens – klaar voor een rit van dik 1.000km naar het Lingotto-hoofdkwartier in Noord-Italië. Geen betere manier om de nieuwste Cinquecento-telg grondig te taxeren, toch?

Lees verder…

Test: JEEP Grand Cherokee SRT-8 (2012)

Was de vorige Grand Cherokee SRT-8 eerder ingetogen, dan heeft Chrysler’s subdivisie Street & Racing Technology ditmaal alle registers opengetrokken: hoger, breder, krachtiger en zelfs 188kg zwaarder strekt de politiek incorrecte Yank maar al te graag zijn middelvinger naar vriend en groene vijand. En dan hebben we de machtige 6,4 liter HEMI V8 nog niet laten knallen…

Lees verder…

Test: Jeep Wrangler Unlimited 2.8 CRD

Geen mooiere nostalgie dan naar een tijd die je nooit beleefd hebt. Daarom moeten we de bazen van VT4 eeuwig dankbaar zijn voor de ochtendlijke herhalingen van eighties-mirakels. Eén zo’n mirakel is de fenomenale passieve veiligheid van de Willys MB zoals gedemonstreerd in ‘The A-Team‘. Want zelfs na een koprol of zes klauteren de MP’s gezond en wel uit hun gehavende Jeep. Of Colonel Decker hetzelfde in een Wrangler van de vierde generatie zou riskeren?

Lees verder…

Test: Hyundai Veloster 1.6 DCT

Net als grote concurrent Scirocco heeft de Hyundai Veloster sinds kort een dual clutch transmission in de catalogus. Volkswagen pionierde de technologie in 2003 op de Golf IV R32, en sindsdien is ze aan een stille, maar onstuitbare opmars bezig. Want vergis je niet: volgens velen is de DCT niet zomaar een automaat, maar niets minder dan de toekomst van de versnellingsbak, ook – of zelfs vooral – in sportieve wagens.

Lees verder…

Test: KIA Rio 1.4 109

Zuid-Korea lijkt the new black te willen worden. Waar Hyundai met de Veloster en KIA met de Soul eerder al het juk der banaliteit van zich af wisten te werpen, is het nu de beurt aan de Rio om een pak meer funk bij zijn junk te voegen. Die pakt uit met een lijn die zijn voorganger – met het charisma van een winkelkarretje – ogenblikkelijk doet vergeten, en munt het op de Polo’s, Corsa’s en MiTo’s van de Oude Wereld. Met de intenties van de Rio zit het dus snor, maar maakt hij het in de praktijk ook waar?

Lees verder…