Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nadeel van (nog) geen digitale televisie te hebben? Het ontbreken van de zender Acht op de goeie ouwe kabel. Vooral de komende dagen knap lastig voor ondergetekende, want naast heel wat fijne HBO-reeksen programmeert de themazender deze laatste salonweek een boel interessante autodocu’s. Regelmaat valt er in de programmering niet echt te bespeuren, dus wie z’n digicorder wilt instellen houdt er maar best het hoofd even bij. Of klikt gewoon door naar ons superhandige autodocu-overzicht!

Voor de autodocumentaires deed Acht onder meer een beroep op de collega’s van Arte, PBS en de BBC. Bij de Duits-Franse collega’s haalden ze de documentairereeks ‘Design’, waarin telkens allerlei designiconen worden uitgelicht die de twintigste eeuw mee hebben vormgegeven, zoals de Fiat 500, de iMac en het Swatch-horloge.

De Amerikanen van de Public Broadcasting Service leverden ‘Car of the Future’, waarin twee radiopresentatoren worden ondergedompeld in de technologieën van de toekomst. Tot slot bezorgden de Britten ‘China on Four Wheels’, waarin twee journalisten op een epische roadtrip trekken naar een van de snelst opkomende automarkten. Over Richard Hammond’s Crash Course (waarin Top Gear’s kleinste met allerhande zwaar materieel aan de slag) zwijgen we liever en wachten op het echte werk een week later.

Maandag
16u40: Design – Fiat 500
19u45: Car of the Future

Dinsdag
19u45: Garage Afrika

Woensdag
16u30: Design – Jaguar E-Type
16u55: Design – Citroën DS19
19u45: China on Four Wheels (deel 1)

Donderdag
19u45: China on Four Wheels (deel 2)

Vrijdag
19u40: Solartaxi: Around the World with the Sun