Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIP: Spelen kan HIER, maar voorlopig blijkt de server hopeloos overbelast…

De gelegenheid om ooit zelf door de straten van Pyongyang te rijden, die zal niemand van ons te beurt vallen. Eerst en vooral zijn er maar een paar reisbureaus ter wereld die je naar Noord-Korea kunnen brengen, en dan is er nog de wet die buitenlanders verbiedt om motorvoertuigen te bedienen. Wat maakt dat globetrotters de wereld rond benieuwd zijn naar de sights & sounds van de communistische miljoenenstad, met zijn verkeersagentes op elke hoek voor hoop en al een handvol wagens…

EricLafforgue

Eén zo’n reisbureau is het door Britten gerunde Koryo Tours dat al sinds 1993 (georkestreerde) trips naar het meest gesloten land ter wereld organiseert. Meer nog: Nick Bonner en Joshua Green hebben er hun levenswerk van gemaakt om de -ahum- Democratische Volksrepubliek toegankelijker te maken voor Westerlingen en vice versa. Zo waren zij het die de documentaire The Game of Their Lives over het Noord-Koreaanse elftal op het WK van 1966 faciliteerden, en Bend it like Beckham op de Noord-Koreaanse staatstelevisie projecteerden. Bruggenbouwers quoi, met eenvoudige middelen.

Hun laatste worp is het arcadespel Pyongyang Racer, een knipoog naar de legendarische 8-bit spelen van begin jaren ’90. “The simplicity of the gameplay, and the toned down graphics, serve as a welcome throwback to games of the past which focused far more on gameplay than visual effects” stelt het duo op zijn website. Of staan de lokale game-developers nog altijd op het niveau van de eerste Atari’s? Wat er ook van zij: Pyongyang Racer biedt een unieke blik op de verlaten avenues en megalomane monumenten van Kim Jong-un’s hoofdstad. Want een grotere versie van de Parijse Arc de Triomphe, dat moet iedereen toch eens gezien hebben.

[Thumb: Eric Lafforgue, Bron: De Morgen]