Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

ALFA_ROMEO_BALOCCO_01pop

ALFA_ROMEO_BALOCCO_06popALFA_ROMEO_BALOCCO_07pop

De alomtegenwoordigheid van opnamemateriaal nemen we vandaag voor lief. Maar dat moet dus anders geweest zijn in de jaren ’60, toen camera’s de grootte hadden van wafelijzers en cineasten bezig waren met ISO-waardes en apart opgenomen geluid. Gelukkig getroostten enkele pientere Italianen zich de moeite, waardoor we vandaag een unieke blik op de geschiedenis van Alfa Romeo’s ontwikkelingscentrum Balocco kunnen werpen.

ALFA_ROMEO_BALOCCO_02pop

ALFA_ROMEO_BALOCCO_03popALFA_ROMEO_BALOCCO_04pop

ALFA_ROMEO_BALOCCO_05pop

Op la pista sperimentale di Balocco, zoals het 5.000km² grote gebied officieel heet, werden tal van Alfa’s gefinetuned, afgebeuld en afgesteld. Niet alleen Autodelta ging er aan de slag met pure racewagens – ook prototypes, homologatie-auto’s en straatauto’s kregen er een pak rammel van legendarische namen als Roberto Bussinello, Consalvo Sanesi of Teodoro Zeccoli. En dat alles onder de goedkeurende blik van Carlo ‘Autodelta’ Chiti zelf. Those were the days…

[Foto’s: Mondadori / Getty Images, via ClassicDriver]

Share Button