Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

importeren_thumbWie aan het uitkijken is naar een nieuwe DRIVR, doet er goed aan om eens over de grens te zien. In andere EU-landen zijn auto’s vaak niet alleen goedkoper, soms krijgen ze ook andere – genereuzere – standaarduitrustingen mee. Een vaak gehoord advies, maar tot voor kort voorbehouden voor avonturiers wegens een kluwen van procedures en vaak onduidelijke raad op allerlei internetfora. Test Aankoop en het European Consumer Centre hebben alle relevante informatie nu samengevat in een handige brochure.

De brochure helpt particulieren stap voor stap doorheen het hele proces, en geeft bij elke stap aan welke formulieren je precies nodig hebt en welke uitzonderingen zich kunnen voordoen. Want vooral Duitsland en Nederland blijken er soms andere gewoontes op na te houden. Er wordt ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de stappen voor een nieuwe niet-ingeschreven wagen, een nieuwe ingeschreven wagen en een tweedehandswagen, en achteraan vind je de nodige links naar de instanties die je op je pad zult moeten trotseren.

importeren_nieuwimporteren_occasie

De enige raad die wij nog bovenop de brochure kunnen geven is: plan alles zowel tijdsmatig als budgetmatig goed op voorhand. Sommige zaken zoals verzekeringen en eventuele transitplaten moet je op voorhand aanvragen, en de extra kosten die daarbij komen kijken, moet je uiteraard nog bij de aankoopprijs van je nieuwe DRIVR optellen. De lakmoesproef van deze brochure nemen we misschien binnenkort zelf: in de – voorlopig nog geheel preliminaire – zoektocht naar een tweedehandse Swift Sport betrap ik mezelf er steeds meer op naar Duitse tweedehandssites te surfen. Wordt deze zomer vervolgd.

[De brochure vind je HIER, met dank aan Lieven voor de tip!]