Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zoals aangekondigd: de appendix van onze Vraag van de Week!

thumb_antwoordenoptievraagDat liep niet helemaal volgens plan. Van een DRIVR-publiek verwacht je immers dat ze, gevraagd naar die ene onontbeerlijk optie, extra’s nomineren als sportzetels, Limited Slip Differentials en actieve motorsteunen. En hoewel die sporadisch aan bod kwamen, ging het gros van de inzendingen naar klassieke feelgood accessoires. Dingen zoals een goede stereo, of regen- en lichtsensoren. Ziehier de opvallendste antwoorden, gecatalogeerd van * tot *****.

Mistlichten Voor *

Extra betalen voor lichten die enkel aan mogen bij sneeuwval, felle mist en dito regen, is wat ons betreft weggegooid geld. Gebruik je ze toch onder normale weersomstandigheden, dan ziet de arm der wet dat (in het ergste geval) als een zware overtreding van de tweede graad waar 175€ boete tegenover staat. Ongeveer evenveel als de meeste constructeurs voor mistlichten vooraan aanrekenen.

40/20/40 neerklapbare achterbank **

40-20-40

Qua Onontbeerlijke Optie kan dit tellen: een achterbank die zich in drie delen laat neerklappen. De aanvrager wil dan ook met zijn vieren gaan skiën zonder box op het dak, en dan kom je met een gewoon skiluik natuurlijk niet toe. Onze Google-search leidde meteen naar het kleine broertje van de BMW 5GT die achter de coulissen in Brussel te bewonderen viel en volgende maand in Genève demarreert. Een optie?

Bluetooth Audio Streaming ***

a02e7_Bluetooth_Audi_610x343 copy

Best wel handig, zo’n Bluetooth-ontvanger. Eenmaal binnen bereik connecteert die automatisch met je smartphone om de handenvrije telefoonfunctie én audiostreaming functionaliteiten te activeren. Spotify-nummers offline beschikbaar gemaakt op je handset? Dan knallen die voortaan draadloos uit je speakers – liefst zoveel mogelijk speakers blijkt uit onze rondvraag.

Airconditioning****

test_hyundai_veloster_turbo_volvo_v40_t4_31

Te beoordelen aan het aantal stemmen voor (manuele) airco, zullen er maar weinig DRIVRs een uitgeklede Clio RS Cup hebben. De frisseluchtmachine is dan ook zowat een no-brainer: aangename temperaturen in hartje zomer, en een snelle ontdooiing dankzij droge lucht in de winter. Basta.

Winterbanden *****

bandentestmichelinwinterexperience1

Slechts één keer genomineerd maar wat ons betreft goed voor een Top-Tip: winterbanden. Sinds onze rijstage bij de EMAP zijn we ervan overtuigd dat die ribbelsloffen zoveel meer zijn dan sneeuwbanden, en actieve DRIVRs het vertrouwen geven dat vaak tussen oktober en maart ontbreekt door lage temparetauren en vochtige tarmac. Zeker extra centen waard.

Dank aan iedereen voor de actieve deelname aan ons tweewekelijks VRAAG-topic!