Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

vraagjefavorietedrivingroad

Onlangs maakten collega Pieter A en ondergetekende de volgende bedenking: waar kun je in ons land nog naartoe als je gewoon een stukje wilt gaan rijden zonder verkeerslichten, jojoënde snelheidsbeperkingen of bebouwde kommen? Dat je daarvoor de taalgrens over zult moeten, is erg waarschijnlijk. Dat er op de driving roads bij voorkeur enkele leuke bochtjes zijn, een feit. Vertel ons dus waar je naartoe trekt, en zeg er gerust bij welke DRIVR je er het liefst de sporen zou geven.


Grotere kaart weergeven

Mijn stukje driving road bevindt zich over die andere taalgrens, begint in het onooglijk kleine dorpje Lommersweiler (E42 richting Trier, afrit 16) en eindigt aan de grens met Duitsland en Luxemburg, in Ouren. Vanaf het vertrekpunt rij je via het nog onooglijkere Maspelt en Bracht naar de N693. Daar volg je de Our-rivier via een meanderende weg door het dal. Plus: bochtig met niveauverschillen, en de Eifel ligt vlakbij. Min: de taal is er weliswaar Duits, de wegen zijn – helaas – Belgisch. Ga dus voor een klassieke DRIVR voor B-wegen die niet te hard is afgeveerd, zoals een snelle Fiesta, Suzuki Swift Sport of Twingo RS – maar dan zonder Cup-chassis. Tot slot: vermijd deze route in vakantieperiodes, wegens kruisend met enkele wandelroutes.

DUS: Wat is jullie Favoriete Driving Road op Eigen Bodem?
En zet er gerust een linkje naar Google Maps bij opdat iedereen kan meevolgen!